Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

::Patung Barbie Jarang Dijumpai::

hye,,,, sape ade barbie doll?? angkat barbie doll anda tersebut... tu sape tu?? husin,,camne kamu ade barbie doll plak?? baek ngaku cepat! sape punye haaa?? usop punye la~kate husin... cis!
haaa... sebelom ni asyik jumpa barbie yang cun melecun je kan?? ni barbie doll yang jarang dijumpai... Barbie lady gaga...
Barbie zombie Kg pisang! husinnn..husinnn... tu la penting nye english education!
Barbie unicorn..bukan popcorn...
malam ni aku kasi potong itu tanduk!

Barbie anoreksia... kurus bebeno tu nyah oi..
Barbie gila.. jumpe kat tg rambutan je....
Barbie nemok! pas ni nak jumpe dr. rozmey... jus mate 5...
Barbie OKU sila la derma kepada tabung dot dot dot utk memberi bantuan...

Barbie pregnant... anak sape tah tak taw!
Barbie 40 tahun akan datang... kat umah orang-orang tua... hee...

::Biji saga,Buah sentul dan Buah cenderai,anda kenal tak??::

tiba-tiba pulak tiga nama ni berlegar-legar kat fikiran pulak...dan ini tidak asing lagi dengan kita semua... alkisah nya zaman jepon dulu,, pas balik sekolah mesti singgah ke hutan yang berdekatan dengan sekolah... tiga benda ni la yang jadi sasaran...
banyak jugak cabaran nak mendapat kan tiga benda ni.. 1. berebut sesama sendiri 2.berebut bersama musang berjanggut. 3.terpaksa panjat bukit,turun bukit,redah hutan,berlawan dengan raksasa.. 4.kena kejar dengan cikgu disiplin sebab tak balik umah teros..
ermm..budak zaman sekarang ni pas balik sekolah je teros singgah shopping complex.. tak pun pusat game yang berdekatan... hishhh3...
ni labiji saganya... dulu cari sebab cikgu suruh... untuk jadikan sebagai kira-kira untuk subjek matematik... kadang-kadang digunakan untuk membaling kat budak yang suka tido dalam kelas... haa..itu tipu...
zaman skunk gune kalkulator je.,.. tekan,tekan,tekan.. haaa...da dapat jawapan..
teman tak taw le macam mane ghope kalau gune biji saga nak kira akaun.. mati le teman.. jen…

::Tolong lah Selamatkan Beruang Tersebut::

Beruang memang sangat sinonim dengan kehidupan kite...
Beruang a.k.a bear... sama je benda tu..tapi semua panggil bear... konon-konon comel la kan? mesti takde yang panggil beruang kan??
A :: eh,,mana beruang aku ni??susah la nak tido malam ni..aku suke pelok beruang aku tu... B:: beruang??ko biar betik??sejak bila ko ada beruang neh??habaq mai kat ceq cpt! A:: Bear la...hishhh..ko neh... B::ooo..(sambil kesat2 peluh,cuak dengan beruang)
kan?kan?? betul tak aku cakap?? takde sape pon nak panggil beruang kan??
kecuali budak yang baru belajar.. A untuk ape?? Ayam!!! B untuk ape?? Beruang!!
haaa..pandai pon adik-adik ku sayang... heee....
berbalik kisah sebenar,,tadi bapak aku pasang discovery channel.. tu memang channel pilihan dia.. kalau kami adek badek astro one hd korea tu je la 24 jam.. sampai bapak ugut nak potong astro.. bapak dah siap2 amek gunting da nak potong line astro.. seb bek gunting tu tumpul..
kalau kamu semua nak taw,, beruang diseksa,dilayan dengan kejam kat India... serius,,sangat sedih.. tak s…

::Faceblog Menceriakan Hidup Saya::

salam semua...kalian nampak tajuk entry aku?? itu adalah faceblog... dalam bahasa melayu nye mukablog... ulang sekali lagi kawan-kawan..."MUKABLOG"... heee...
jom3... kita memeriahkan.. selain tu dapat mengeratkan antara satu sama lain...
kalian nak join jugak?? klik kat banner taw...
tak sabar nye nak bermuka blog... sebelum ni asyik bermuka buku je kan.. yeay...da abis study!! hikk...

netbuk:: sape nak ikot saya pegi kedai beli tom yam?? (mud tom yam tak ilang lagi)

::Mencari makanan di Utara::

sungguh jauh ke merantau semata-mata mencari makanan...memang saya penah di offer jadi pengganti tunku maria sabri... tapi saya tolak..sebab saya tggu offer jadi pengganti Dato' Farid CEO Tv3 je... huuu,...tipu je...
kawan-kawan..rojak sangat sinonim dengan kehidupan kita...tanpa rojak,tak tercipta lah rojak mak bee... sesiapa yang penah berpengalaman fidup di utara, anda takkan lupa dengan rojak mak bee.. ni lah rojak mak bee tersebut... sila abaikan gambar selain rojak mak bee.... mai-mai..sape nak,datang la ke utara nooohh...
kelmarin aku ke utara... dengan alasan ingin berjumpa dengan si debab...
ye,,memang si debab demam.. akibat bermain bola ketika panas terik...
laen kali aku nak soh si debab maen bola ketika kilat.,guruh sedang sambar menyambar pulak... baru lah mencabar.. setakat men bola time panas terik budak kanak-kanak asuhan pon boleh...
sampai di sana... aku disambut dengan beruk-beruk... bukan beruk jadian... ini beruk semulajadi,,trademark kepda uum...
aku takde la terkejut sangat.. s…

::Contest Lompat Si Katak Lompat::

salam semua...ni adalah contest pertama yang dibuat oleh saya... saya adalah cik mashi a.k.a cik penyisir rambut.. :)
semenjak dua,tiga,empat menjak neh.... gambar lompat melompat tersangat la femes... kalau dalam satu album tuh,,ade la dua,tiga empat kerat je yang sopan.. ala-ala pompuan melayu terakhir gitu... dan jugak ala-ala lelaki melayu terakhir tu boleh la dikira dengan jari.. (sambil kira-kira jari jiran sebelah)... tu pon bergambar time nak cari jodoh... *nak tukar-tukar gambar bagi kat bakal mentua kan....
so dengan rasmi nya mashi merasmikan contest neh!! mashi tak pasti la ade orang da buat or tidak... rasa nya dah ade kot.... tapi mashi nak buat versi mashi pulak... huuuu....

tadaaa!! ni la banner untuk contest ni....
syarat-syarat penyertaan...

1. jadi folllower mashi?? owh..tu tak wajib..terpulang pada kalian.. mashi tidak memaksa...tapi seelok-eloknya follow la... kang senang nak taw update pasal contest ni...
2. kalian perlu perlu buat entry berkaitan contest ni..dan letak la link kat ba…

::Bila Cinta di Kala Malam Mengambang::

malam yang cerah... disinari cahaya bulan mengambang yang indah... bintan-bintang yang bertaburan... bintang pink,,bintang biru pon ade... sungguh indah nya ciptaan Mu Tuhan....
hati ini terus asyik dibuai-buai...... memikirkan si dia.... hati ini terasa amat merindui dia..
dia,,dia,,dia,,dia,,dan dia.. insan yang amat ku sayang... alangkah indahnya pabila sayang ku ini jatuh ke orang yang halal bagiku,.
~~mud::jiwang la pulak...

siyesly... dengan lagu ni terasa jiwang sangat.. aku rase aku suke la pulak... sebelum ni ofismate asyek bukak je...
da 16 kali muntah darah.. akibat dengar lagu ni...
dan disebabkan lagu ni jugak aku sembelit...

tapi bila terdengar alunan piano yang dimain kan oleh INCIKKAZAK... boleh la klikkalau berminat.... aku terpikat... terpaku.. terliur... dan mengiurkan... :) dan sembelit ku semakin ok...
netbuk:: rasa nak tampar diri sendiri akibat jiwang terlebih...

::Fast Food menjadi pilihan??? Bagus ke??::

salam...
ini adalah kisah benar..
tapi bukan kisah benar di tv3...
ini kisah benar di dalam realiti kehidupanku...

pada 27/1/2011 (khamis)
Secret Recepi menjadi pilihan untuk lunch..
berlagak nya aku...
ye...saya memang berlagak..
malahan culture shock..
huuu...

sungguh sedap kan...
ya...memang sedap...
lagi sedap apabila dibelanja...
huuu...



sungguh lahap ku membelasah spageti di depan mataku...
ini adalah 1st tyme makan di restorannya...
sebelum ni hanya beli take away je...



hari jumaat pula..
iaitu keesokan hari nya..
28/1/2011...
saya membeli pelbagai jenis untuk menjadi santapan familyku...
ini juga kerana duit PTPTN dah masok...
so ape lagi...belanja la...



ari sabtu pula,,
29/1/2011...
nafsu saya membuak2 untuk membeli KFC pula...
makan KFC lepas shopping,,
huhh..memang asyik...
tapi ni kongsi je...


ari isnin,,31/1/2011..
tyme untuk membelasah MCD pulak...
tyme ni perot dah tak sedap dah...
tapi ofismate nak belanja,,
ku gagah kan jugak pegi..
makan free kan??
sape taknak...


ni la yang belanja aku...
ain yang comey…

::Aku Bukan Aku::

aku adalah aku...statement di atas memang mengelirukan.. kadang-kadang kita di atas...(di dlm air asia)
kadang-kadang kita di bawah...(di dalam kapal selam yang tak boleh selam)

benar kata-kata seorang yang ku kenal... "hidup ini tidak selalu nya indah,ade pahit manis nya, tapi apabila hidup kita hanya diwarnai oleh satu warna sahaja sudah semestinya tidak best bukan??
apabila ada kaler itam,pink,merah,hijau,pendek kata warna pelangi... anda pasti suka kan??"

tapi ade juga yang buta warna seperti pengasas fb...
dy berusaha jugak untuk membuatkan diri nya berjaya..

seperti ini lah juga diriku... kadang-kadang aku mengimpikan hidup seperti si A,kadang-kadang mengimpikan kehidupan seperti si B...
owh alangkah indah nya jika hidup ku teramat sempurna.. aku mula jadi tidak bersyukur...
tapi sebenarnya itulah kesilapan yan aku buat... aku berusaha menjadi bukan diri sebenar...
mulai dari saat ini aku akan berusaha untuk mensyukuri nikmat Tuhan... menjadi diriku yang sebenar..

ingin jadi seperti ini…

::Jom Pegi My Gopeng Resort!!::

jom3...cepat siap! sape lambat kena banje eskem mcflurry.. hukkk..

tapi si budak kecik ni tak ikot la...
kang dia berak sape nak bertanggungjawab...
haaa??ko ade nak tolong basuhkan??
huuukkkk...

alkisah nya ari ahad ri tu... aku pegi teman kan kakak aku pegi My Gopeng Resort... dia nak survey untuk budak sekolah dia... kamu semua penah dengar tak?? kalau tak penah try google search,,google translate pon boleh...
yang penting perjalanan naek ke atas memang menakutkan... huh... sesak nafas aku kot... cpr pliz! cpr pliz!
jalan dia agak curam... tapi bile da sampai sane memang bes la... banyak jugak aktiviti menarik... water rafting,waterfall abselling,kayaking,jungle nite... maybe jungle nite kat sini lagi bes dari jungle nite kat hutan sintok kot... hukkk..
sesapa yang berminat join pegi la laman web mereka yep.. klik..
dan juga dekat jugak dengan kampung saya.. jom3... kita beramah mesra di dalam kayak.. sambil makan petai... hukkk... ahaaa....

memang sangat mencabar...
binatang2 ni pon nak kejar kami...
seb bek aku…