Monday, May 23, 2011

::Laura Tetap Menjadi Gadis Kampung Selamanya::

Laura seorang gadis dari kampung yang pedalaman...
dia telah berhijrah ke Las Vegas..
Laura sangat gembira,kerana dulu dia duduk kampung bukan lah pilihan dia...

Ini kerana bapak si Laura yang sangat cintakan kampung tersebut...
walaupun sedemikian, Laura gembira kerana di kampung lah yang mengajar nya erti kehidupan...

di kampung lah Laura dapat merasai makan belalang kunyit,
cari cacing di belakang rumah,
panjat pokok,masuk hutan....
macam-macam kenangan yang diperolehi di kampung...
kini di bandar yang sangat mencabar ini..
Laura harus pandai menjaga diri..

Laura mendapat ramai kawan..
akan tetapi,,ada segelintir rakan2 nya sangat sensitif rupa2 nya...
Kebanyakan nya yang sensitif adalah rakan nya yang memang berasal dari bandar..
dan yang sensitif tersebut rakan yang memang sedia rapat dengan diri dia...
yang kadang2 sudah jadi seperti darah daging...

Adakah Laura yang bermulut kurang ajar??
ataupun Laura sudah terbiasa dengan rakan2 kampung nya yang agak kasar gurauan nya...
Laura pon confuse....

Laura sangat merindui suasana kampung..
walaupun sudah berhijrah ke Las Vegas ini..
Laura tetap anak kampung selamanya....

Selepas kawen mungkin Laura akan menjadi orang kampung semula...
sangat indah dengan suasana tepi pantai,
kambing2 berkeliaran dengan bebas,,
anak2 bermandi manda di sungai dan pantai bersama2 itik dan angsa....

netbuk:: dasar kampung!! *ayat yang biasa digunakan...

Monday, May 16, 2011

::Liwat Tu Ape Mak??Macam Kueh Limas Ke???::

DI SATU PETANG YANG INDAH PERMAI,,

Bagio seorang budak yang baru saja berumur 9 tahun..
bersantai bersama ibu dan ayah nya di beranda sambil menyelak2 paper Kosemok..
tajuk paper tersebut "Liwat Meliwat Sedap Sangat Ke??"

Bagio pon bertanye kepada ibu nya...
mak!! liwat tu ape mak??paper ni cakap liwat tu sedap mak...

mak nye sambil memandang bapak nye..
berkata dalam ati...
gampang betol paper ni!! takde benda laen ke nak wat bahan berita...
pas ni memang guwa tanak beli paper dah!!

bapak nye yang menjawab...
kau budak kecik lagi Bagio...
kau tak boleh taw pasal liwat ni lagi...
nanti kau dah besar kau taw la ape liwat tuh...

tapi bapak,,paper ni nape takde tulis pon untuk 18 taun ke atas je yang boleh bace??
Bagio still tak puas ati...nak jugak taw liwat tu ape..

owh...reporter tu lupe nak tulis kat muke depan paper tu 18 taun ke atas je boleh bace...
bapak nye menjawab dengan tenang...

dengan segera bapak melemparkan paper tersebut...
bagi kucing berak kat atas paper tersebut...

bullshit punye paper!!
asyek cakap pasal liwat je...



netbuk:: guwa tak paham sal liwat ni...beby la ko! that things lagi terok dari najis!

Monday, May 9, 2011

::Blurrrppppp!!! Kenyang nye,,,1st Tyme Makan Eskem Baskin Robin Hood::

blup3.....minum air dalam akuarium....
pergghhh...tertelan ikan emas pulak...

ada la 2,3,4 ari yang lepas aku ngn kgkawan opis gi celeb besday kawan...
plan nye pegi Pizza Hut..
kek nya plak Baskin Robbin...

pergghhh...batak pulak...
1st tyme tuh....
dup dap dup dap masa nak potong kek tu...
hahah...esaited punye pasal...

layan saja gambaq ni...


abaikan je yang cun tersebut....


wahhhh...ni la kek nya...
harga dia,,???
den tak tau...
den tukang makan je haa...


yang tudung kelabu tu la besday gurl...


mereka tetap cun walaupun berwajah sedemikian..


ni bukan terencat...
ni satu keadaan dipanggil culture shock...
hakkkk....

satu je aku nak pesan...
nak makan kek jangan di sekali kan dengan pizza...
takde nikmat wooo nak makan....

bila dah bawak balik lebihan kek...
rase sedap gile kek tuh...

padahal mase makan dengan pizza tu rase muak nak mampos!
so,,ade sape2 nak belanja guwa lagi pas ni???

netbuk::tah bila la bos guwa nak belanja....nak belanja coki2 pon susah...choooiiii!!!

Sunday, May 8, 2011

::Yeay!!!!!!! dah Setahung!! Sile Ucap Tahniah Pada Saya::

guwa dengan si debab dah setahun....
kalau boleh takmo bercinta lame2...
tak faham camne orang boleh bercinta sampai 5,6,7,8,9, taun...

dulu dalam mind set memang nak bercinta pas kawen je..
sonok tengok kakak,adek2 yang kawen pilihan mak ayah...
saat percintaan mereka bermula selepas nikah dilafaz kan...

tapi guwa dah terlanjur....
terlanjur bercinta..

dan tak penah rasa macam ni...
selama ari ni kawan tak penah nak serius...
ini yang benar2 guwa serius..
tak penah kot kawan selama setahun neh....

so,ucapan pada diri guwa,,
jaga diri,,,jangan wat kesilapan yang sama...
dan yang paling penting nak nikah secepat mungkin!!

nak tunggu kaya baru kawen jenuh la...
makin banyak la dosa guwa...
hishhh....



doakan yang terbaik untuk kami... :)

::Tua Dihormati,Muda Disayangi,,Jangan La Nak Eksyen Sangat Dek Non::

di petang yang mulia ini...
mukadimah dimulakan dengan bismillah...

kisah tua muda tak lari dari kehidupan kita...
dari zaman men guli sampai la zaman men laptop...

ye,,memang kita sepatut nya hormat pada orang tua...
tapi tak taw nape nasib saya,,dari dulu mesti ade masalah dengan orang yang tua setahun...
tua setahun je pon!!
fakop!

di zaman Form 1,,
guwa tak taw pe masalah budak Form 2..
belagak gila macam beza 10 taun...
takde la kena buli macam budak laki..

tapi dorang nak guwa takut kat dorang..
jadi menunduk gile2 dekat dorang..
guwa bukan tak hormat mereka,,,
bile teserempak dengan mereka tepi dewan makan,,
guwa bagi salam kat kakak2 tersebut...

sorang2 guwa sebut..
ade 10 orang kakak,,
guwa sebut,,Assalamualaikum kak A,kak B,kak C.....kak Z...
*fuuuhhhh...~~penat gile..guwa teros diserang asma...

tapi bile tyme suboh,,bangun2 pagi..
tserempak dengan kakak2 tsebut...
memang guwa tak sempat bagi salam la...
disebab kan mulot guwa bau ayaq liuq basi...

tapi tu pon lu orang boleh jadi kat isu..
pastu buat "rocall" tiap2 ari sabtu...
lu orang maki2 budak junior...
macam gampang!
beza setahun je pon...

sape tak nangis lu orang bengang...
so guwa pon berpura2 la nangis...
macam2 lu orang buat kat junior konon nak tunjuk kuasa lu...
Form 2 guwa pindah sekolah...
masok kat sekolah mak guwa..

bes giler..takde sape pon nak buli guwa..
yang penting guwa pon tak maki2 junior...
sume nak amek guwa jadi kakak angkat...
tapi guwa tepis dengan sopan...

masok Form 4...
guwa dapat masok sekolah teknik...
asrama lagi...
sebelum masok guwa ade sedikit trauma...
takut jadi macam kat sekolah asrama dulu..

mule2 masok ok je...
lame2 memang macam harem..
guwa tak paham betul...
beza setahun jugak..
tapi nak kerek2...

rilek la der...
korang tercabar dengan kitorang yang cun melecun ni ke??
penat guwa...

sekali lagi guwa kena dengan senior...
lu orang ingat perangai lu orang baek sangat ke??
macam sampah ade la...

kemudian,,guwa dapat masuk matrik..
sangat bahagia sebab semua sama umur...

kemudian di universiti,,
tak kisah da pon benda2 ni...
siap kakak kat teknik yang belajar di situ nak baek2 dengan guwa..
dia pesan tak payah la panggil kakak,kat teknik takpe la..
bullshit la!
dulu kau sound2 aku kan..

kemudian di alam praktikal,,
guwa terkena lagi..
beza setahun jugak...
tapi berlagak nak mampos!
nak sound2 guwa jugak..

tapi guwa buat tak heran je la dengan lu..
kesian guwa tengok lu..
kurang kasih sayang la tu..
tapi lu terlebih lemak!

sekian~~
sesama manusia harus lah hormat menghormati...
tak kira umur muda atapun tua...

Entry Yang Menarik Hati Anda::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...