Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

::gerhana bulan,indah nye kejadian Tuhan::

sedih sebab tak dapat tengok...
sob3...
tu la,,tak biasa bangun malam..
jadi macam ni la...

beruntung sesiapa yang dapat tengok dan jugak buat solat sunat gerhana pagi tadi...
hari ni saya puasa sunat(ganti)...
tu pon bangun agak lambat...

ni ade gambar saya ambil dari fb kawan saya...
ni link beliau...klik





cantik kan????

agak-agak bila lagi dapat ketemu??
10 taun?20 taun???

sekian dari saya....

::Wordless Wednesday::

sekian~~

::kasih seorang anak,,,suara beliau lagi merdu dari erul AF9::

oppppsss....
jangan marah peminat erul...
hukkksss...

guwa pon minat gak k-pop..
tapi takde la sepoyo erul tu..
guwa bukan jeles..
yang penting guwa tak layan AF9..
thanks god sebab AF dah takde di muka bumi Malaysia tercinta ni..
hahaha...

berbalik dengan motif entry...
ni dari rancangan China Got Talent..
seorang budak lelaki Mongolia yang kehilangan mak ayah dia akibat kemalangan masa umur 8 tahun...
dia nyanyi lagu ni sebab dia sangat rindu kan mak ayah dia...

memang tak faham...
tapi serius guwa sangat touching...
seolah2 guwa memahami bait-bait lirik lagu ni..

guwa lebih bernafsu dengar lagu ni berbanding dengar erul nyanyi..
fuuuhhhh....



jom dengar kawan2....

sekian.....

::makcik jual sayur pon pergi pasar pakai helmet::

entry lepas guwa bagi taw yang guwa pergi keje naek motor...
kali ni pulak guwa nak cerita yang pagi tadi guwa pergi kerja tak pakai helmet...

alkisah,,tayibbb~~
perjalanan guwa ke tempat kerja memang akan lalu laluan utama..
yang ada traktor melintas,kucen dengan anak2 nya menyeberang..
dan pastinya ada lampu isyarat..

guwa dengan niat yang ikhlas nak pergi kerja,,
guwa pon start moto kapcai guwa..
nak beli kereta lembu,,lembu plak mahal sekarang ni...

ketika dalam perjalanan,guwa merasakan angin sepoi2 bahasa melibas2 tudung guwa..
guwa dah terasa pelik..
namun guwa teruskan juga perjalanan guwa...
kebetulan lampu isyarat hijau ketika itu..

dari permulaan perjalanan hingga lah sampai di depan ofis,,
guwa perasan ramai yang memerhati kan guwa..
guwa taw guwa howt..guwa biar kan saja..
terdetik di hati guwa,,"bila dorang nak mintak no fon neh?"..

masa nak parking baru guwa perasan yang guwa tak pakai helmet!!
babun betul..dasar pelupain nya kamok..
seb bek dalam perjalanan takde abang seksi y…

::kombinasi pink + kuning menarik ke??::

cuti sekolah 2 minggu ni kenduri kendara banyak giler...
sampai ade yang tak sempat pegi...
so mud gatal nak kawen pon berjangkit la kat aku....

kenduri yang aku pegi mostly tema PINK+BIRU....
musim la gamak nye...
sebelum ni asyik merah je...


ni dari hp aku...
kenduri kawen anak kawan mak aku...

pastu aku pon ade jugak tengok tema kaler HIJAU+PINK..
yang ni pulak meriah..
suka jugak...

ihsan google..
lawa kan??
macam zombie kampung pisang...
hukkk...

tapi kan??aku tak penah jumpe lagi KUNING+PINK...
lawa ke tak???
ni yang aku amek dari google..
nampak cam menarik..
tapi kalau jadi tema kawen macam tak dapat bayang kan la pulak..













okeh ke??
hohoho...
kalau kulit cerah,mulus,gebu boleh la...
kalau gelap tu,,hadoi...susah la pulak...

takpe2...
lambat lagi...
mana tau kot nanti tyme nak kawen ade kaler yang laen pulak...
senang pakai kaler warna warni je...

haaa...takyah pakai baju je la...
JIMAT KOS!!
hohohoho...


netbuk::hitam+putih la....mud piala FA..Terengganu menang kot!!huahauahuaha...

::apabila si gadis mula merempit::

aku pegi kerja naek moto...
moto lah peneman aku sekarang...
aku pandai naek moto sejak darjah empat..

ini dikira kebanggaan jugak..
sebab adek aku yang tingkatan dua sekarang still tak taw bawak moto...
sebab dia membesar di bandar ipoh..

aku dulu duduk kampung,...
darjah empat boleh bawak moto tu dah dikira biasa dah..
tak payah la nak bangga2 sangat..
lempang karang baru taw...

aku suka naek moto sebab::
1) tak payah nak beratur panjang berjela...
2)boleh merempit...siyesly,,memang syiiiookk...,kereta bmw pon aku poleh potong..
3)5 minit nak masok keje baru aku gerak dari umah...
4)boleh parking kat celah2 mana pon..


yang aku tak suka::
1)tak boleh nak mekap beria sangat..nak pakai vulu mata palsu pon susah..
2)bila hujan,,masak la kau...
3)menyampah dengan lori..gerun kot..


sekian terima kasih...aku nak gelak puas2 sebab adek aku tak reti bawak moto...
huahuahauahua...
buat malu kaum je...harrrkk...
beliau adalah perempuan...

netbuk:: selama ari ni bawak motor guna lesen kereta je...huuuu...

::Selesai Sudah Menjadi Tunangan Orang::

alhamdulillah....akhir nya dah jadi tunangan orang..
sangat2 gembira...
apabila melihat rakan-rakan yang dah bertunang...
dan jugak sepupu aku...

ni bukan majlis pertunangan aku...
aku belom lagi....
agak2 bila pulak giliran aku??
herrkkk.....


ni la cik HAZIYAH...
bertunang 1 MEI 2011..
ni geng 30sen aku...
memang dari sekolah da nampak ciri2 kegatalan beliau...


ni cik ROS..
bertunang 29 MEI 2011..
dia ni classmate aku kat teknik Brash dulu...
aku tak datang pon time ni..
ni amek dari fb je..


ni sepupu aku....
haaaa.....cube teka mana satu tunangan orang??
huuu..yang pakai purdah tersebutlah...
yang pakai tudung putih sebelah beliau adalah ibu beliau...
yang warna itam tu bakal mak mertua...
bertunang 5 JUNE 2011


hohoho...
si debab..cepat lah meminang saya...
nak jadi tunangan orang jugak..
darah manis bak kata orang2 tua....

netbuk:: aku tak suka tunang lama2...nak tunang 3 saat je..pastu nikah terus...hurkkk.. gelojoh...

::name je masok U,,tapi akal pendek,,perangai macam harrreeemmm::

penah dengar tak statement kat atas??
penah kan...guwa pon penah terkena...
kadang2 hangin jugak guwa...
sebab selalu nye yang keluar kan statement ni orang yang tak penah or tak dapat masok U...
jeles la tu...pang karang!
tu la,,time sekolah dulu belajar main2 lagi...haha...

kat sini guwa nak cakap la...
sekarang ni zaman dah berubah...
guwa rasa masok U macam masok sekolah je...
ramai yang berpeluang belajar kat U...

banyak jugak IPTA,IPTS..
dah macam cendawan yang tumbuh kat atas bukuit kepong nun...
so sape2 je boleh masok...

bukan macam zaman dulu kala...
anak,saudara,sepupu sepapat dapat masok U...
wat kenduri 87 hari 89 malam...
pulut kuning,tapai,lepat pisang dijamu kat semua tetamu..
heboh sane sini anak si Peah Ratu Kebaya dapat masok U..
memang bangga tahap 10 la ni..

zaman dulu yang masok U sume yang skema je..
nerd bak kate orang..
yang bace buku 48 jam tanpa henti...

tapi dah takde dah macam tu zaman sekarang ni...
kalau ade anak,sedara,sepupu sepapat yang masok U takde lah dihebohkan sangat m…