Saturday, July 16, 2011

::No Money No Talk,,tapi kalau no mani??ini bukan lucah::

jangan nak lucah sangat la...
lempang jarak jaoh kang baru ade akal...

sekarang ni guwa jadi student kembali...
berulang alik dari umah naek bas...


bas ni la yang guwa naek...
tambang bas pegi balik RM4.40...
puiihhh...nampak je macam murah kan??
penat wooo...
tapi demi nak belajar mejahit guwa sanggup...

kadang2 sedih jugak...
sebab mak bapak guwa tak berapa nak support kewangan guwa...
guwa rase nak keje kelab malam je..
jadi cleaner or tukang cuci pinggan...

tu je la wat mase sekarang ni...
nasib baek dapat duit elaun RM200 sebulan...
tapi awal bulan depan baru masuk...
sob3...

pasal air mani pulak...
takde kena mengena sangat...
cuma yang guwa agak bengang kenapa bila seseorang tu dah 18, 23, 45 tahun kawen,,
still tak dapat anak..pihak perempuan jugak di salah kan...

perempuan je ke yang akan mandul??
laki tak de ke??
setahu guwa lelaki yang merokok cenderung kepada kemandulan...
so kalau jadi camni,,jumpe la doktor...
tak payah nak jumpe bomoh2 ni haa...

netbuk:: dah lame guwa tak bersukan..badan dah naek lemau...

Monday, July 11, 2011

::nak jadi pereka fesyen??boleh ke lawan hatta dolmat cik kak oi..::

wow..meletop ko punye tajuk entry dek non oi...
berfesyen2 nyah...

hahaha...alkisah nye aku masok belajar menjahit kat GIAT MARA Gopeng..
dekat je dengan ipoh ni haaa..
kampung aku jugak...jangan nak perasan key ell ye masyitah oi...

name kos yang guwa masok ni name nye Fashion and Dressmaking...
meletop tak?
hahaha...akak ni haa,,mane la tahu sangat pegang gunting...
gunting2 kertas boleh la..

tapi dengan semangat dan azam yang tinggi...
guwa SITI MASYITAH BT MORTAZA...
ingin belajar menjahit kerana target nya...

target nya ialah::
1-nak jahit baju kurung untuk raya 18 pasang...
selalu nya 3 pasang je paling banyak...base la..kos tempah mahal dek non oi..
2-nak jahit baju kawen sendiri...
3-nak jahit baju untuk kucing2 di jalanan...kesian,,tak berbaju je...nanti kucing tu kena rogol
sape nak tanggung??haaaa..jawab3...

itu je la setakat ni...
jangan hangat2 taik kambing!!!

fuuuhhhh~~~
doakan guwa supaya dapat habis kan 6 bulan ni... :)


ni contoh lakaran yang cikgu guwa punye...
guwa pening jugak sebab guwa tak pandai melukis...
tapi guwa tengok kat modul ade cara2 nak skecth nye...
hope guwa dapat buat la nanti...


ni pulak hasil lakaran guwa...
kita nantikan lakaran guwa dalam masa 6 bulan akan datang...
adakah akan berubah???
hurrkkk.....


motif masuk belajar jahit jugak sebab nak penuh masa yang terluang sementara tak grad lagi ni haa...bile la majlis konvo aku???sob3....

huhuhu...hatta dolmat,,bile you nak reka baju i??

Entry Yang Menarik Hati Anda::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...