Thursday, October 6, 2011

::Best nya kalau setiap hari dapat fresh flower::

ko bajet ko retisss???
tak payah nak berangan la...
dapat fresh flower pon tyme konvokesyen je la...
huuu...

nyaman nye bilek bila ada bunga segar ni..
tu yang tetibe rasa best nye kalau kat bilek ni sentiasa ade bunga segar....
abes la..sok sapa2 yang ade kehilangan bunga kat halaman rumah jangan carik guwa...
bukan guwa yang curik...


ni kawan guwa dapat masa kat opis dulu...
tyme tu tibe2 teringat macam dalam drama je..
ade orang hantar kan bunga kat opis..
ye la,,bf dia umur 30an...
orang laki ni makin tua,makin matang...aaauuuwww...


ni bintang biru bagi....
heeeee....I LOVE YOU....
sebenar nya dia penah bagi dah tahun lepas...
dia bagi bunga matahari....takde snap pon...


ni ex roomate bagi...
thanks yani!


ni la yang guwa dapat...
heeeeee....
mak guwa tanak bagi...sebab dia cari bunga tahi ayam takde..
kalau ade baru dia bagi...ceehhhh....

netbuk:: pagi2 ni syok jugak joging...da lame jugak tak joging..tu psll bdn pon tak segar...

::back to normal life::

salam..
dah 3 hari dah berlalu majlis konvokesyen guwa..
datang sekejap je pon..
tangkap gambar pon tak banyak....

so bermula lah kehidupan biasa semula...
yang kerja,,keep it up..teruskan kerja anda..
yang tanam anggur...boleh lah menuai sekarang ni...
jangan dok tanam anggur je..huuu..
yang menjahit macam guwa,,,boleh lah amek tempahan untuk raya haji...

sepanjang 2 hari guwa kat kedah guwa dah ketinggalan kat kelas menjahit...
mereka dah siap kan kebarung kot..
guwa yang tak siap2 lagi...

balik2 je guwa teruskan wat baju kanak-kanak...
kebarung guwa hold on dulu.....
nanti free baru guwa buat...

dalam masa 2 hari je dapat siapkan baju kanak-kanak..
yeay!! *tak yah nak bangga sangat la,,orang laen 2 jam je pon boleh siap kan..hukkk..

sepanjang beberapa modul yang guwa buat,,ni la yang paling guwa suka..
sebab senang dan cute..hehehe...
dah 4 modul dah guwa buat...
-baju kurung moden
-kemeja
-blouse
-kebarung *dalam pembikinan


ni kawan guwa punye...
dia ni budak UPM...dia grad 18hb nanti...
sama la macam guwa..nak menimba ilmu jahitan dulu sebelum kerja...
kang dah kerja takde masa dah nak belajar jahit....


ni pulak kawan guwa yang lagi sorang punye...
nampak tak kantung dia buat..nak kutip duit raya la tu....
comel je...


haaaaaaaaa.....
ni pulak guwa punye...hehehehe...
takde reben pon...sebab tadi nak cepat siap kan..tak sempat wat reben...

netbuk:: yang modul laen guwa tak sempat nak snap gambar..huuu..korang nak belajar tak???senang sangat je....

::Review Al-Hijab....seram gila cerita ni kot!::

salam semua..
salam 1 malaysia..
guwa review ni daripada penceritaan abang dan kakak ipar guwa...
guwa dengar cerita pon guwa seram kot!

ko bayang kan lah kau boleh tengok semua makhluk halus...
pergghhh..tak tido malam kot...

cerita ni baru start tayang hari ni..
tapi malam semalam dah main dah kol 11 malam..
dorang ajak guwa,,siap nak belanja lagi tuh..
tapi guwa tolak mentah2...
kalau citer spongebob guwa terima la..

betul la kata Tun Mahathir..
cerita macam ni la yang buat kan budak2 jadi penakut..
hadoiya...yang misteri tu biar lah misteri..
guwa memang penakut..
sekarang ni guwa tido sorang2...
yang tido berdua untung lah...
boleh pelok kalau takut malam2...

ni trailer nye...
guwa baru bukak 3 saat je...
dengar bunyi nye pon guwa seram giler!!!
waaaaaaa...malam ni guwa tido dengan mak guwa...


netbuk:: kali terakhir guwa tengok cerita seram cerita khurafat...malam tu guwa menyelit tido dengan mak bapak guwa..bapak guwa panas je tengok guwa penakut...huuuuuu...

Tuesday, October 4, 2011

::kerja,,kerja,,kerja,,ada sesiapa nak bagi guwa kerja??::

seronok kan dah grad...
ni la yang paling di nanti...
setelah 4 tahun bertungkus lumus,bertonggeng2,bersengkang mata study sampai kol 3 pagi..
akhir nye grad jugak!!



tapi yang tak seronok nye,,sekarang ni bukan zaman kerja yang mencari kau..
tapi kau yang kena cari kerja...
ni untuk diri sendiri la..
sebab dapat Kelas Kedua Bawah je..
perghhh..sentap kan..

tu la..mase study dulu tanak belajaq rajin2..
sekarang ni tak payah nak menyesal keluaq ayaq mata darah la..
sob3...

masa hari kejadian..(konvokesyen le)..
tak banyak sangat jumpe kengkawan..
jumpe sikit2 je..
ade sebahagian yang dah kerja..congrat!!
ade jugak yang tak kerja lagi..nak rehat kot...

guwa pulak??
segan jugak guwa nak cakap yang guwa belajar jahit kat Giat Mara...
huhuhu...tapi guwa rase buat apa nak malu..
sekurang2 nya guwa ade jugak ilmu yang guwa dapat kan...
hukhuk..

lepas habis belajar menjahit hujung bulan 12 ni,,
guwa nak cari kerja kat audit firm la..
ade kengkawan cakap,,kutip pengalaman dulu..
bersusah2 dahulu,bersenang2 kemudian...
jangan nak harap sangat kat kerja gomen ni haaa..
kadang2 dorang nak pengalaman kerja jugak kan...

netbuk::semoga Tuhan murah kan rezeki kita semua...amin...

::Yeay!! dapat BE-Buffered Earnings!!::

gembira tak terkata la sangat kan...
sebenar nye dah banyak kali jugak Nuffnang bagi BE...
thanks Nuffnang...luv u so much!!
tapi yang masalah nye,,guwa tak tahu camne nak kekal kan...


*kelik untuk meneropong...
takde la banyak sangat..tapi banyak la jugak bagi guwa...huhu...

last2 jadi ME-Metered Earnings je...
sedih taw...sob3...

so ade sesiapa yang boleh bagi tips tak??
share la dengan guwa..
sharing is caring...

guwa teringin jugak dapat duit nuffnang beribu riban...
boleh la nak bayar wit PTPTN..heeee.....

netbuk:: really need a job...sob3...tapi kena habis kan kursus menjahit ni dulu....

Entry Yang Menarik Hati Anda::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...