Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

::Program 1 Malaysia under Giat Mara::

semenjak belajar kat Giat Mara ni,,,
macam advantages guwa tahu...
ye la,,orang masih fikir Giat Mara ni low class...
untuk budak2 yang tak dapat mana2 tawaran belajar kat politeknik,universiti,kolej2 yang gah...



tapi sebenar nya banyak la sangat advantages nye weiiii..
terutama nya kepada kaum bumiputera ni haaa...

tapi kat sini guwa nak bagi tahu pasal Program 1 Malaysia under Giat Mara...
free beb!!
korang pegi la dekat laman web Giat Mara..klik
pastu korang pegi dekat 1 Malaysia...

korang boleh cek kursus yang korang nak...
ni untuk kursus pendek je..banyak dibuat pada hujung minggu,sabtu dan ahad...
tapi borang kat situ still tulis RM1 sejam...
tapi sebenar nye dah free.....
yang sebaik2 nya...kol la Giat Mara berdekatan...
tanya lah ape program yang dorang buat....

ri tu guwa follow kursus solekan dan rawatan wajah under kolej komuniti...
kolej komuniti nye program still kena bayar...
tapi takpe la..RM20 for 2 days...
berbaloi jugak la..


ni 1st day,,mekap sendiri..agak cacat di situ...


2nd day,,part…

::Terima Kasih Tuhan::

terima kasih Ya Allah....
terima kasih sangat...

sebab nya guwa dapat keje PT(Penaksiran) Gred 21...
sambilan je..huuuu..
kat Lembaga Hasil Dalam Negeri...
takpe...yang penting guwa nak kutip pengalaman banyak...
daftar 21 Nov 2011 ni...



pasal kursus menjahit guwa ni,,,
takpe..boleh di adjust...
sayang la..sebab tinggal lagi sebulan lebih je....
guwa nak sijil tu yang penting!!!!

ok guys.....
nanti kan kehadiran guwa......
aauuuuummmmmm...

netbuk::cepat la abah,,itah nak mesin jahit ni..nanti kot2 la dapat tempahan dari rakan sekerja...auuuuuwwww...perasan kan....

::Penat yang Memenat kan::

tak baek mengeluh sebenar nya...
tapi guwa tak sure la guwa ni mengeluh ataupun tidak..
guwa rasa ni macam luahan perasaan sebenar nya...

sekarang ni guwa rasa penat sangat...
sebab nya daripada starting praktikal sampai sekarang guwa tak rehat..
dats mean da nak setahun...


*google

daripada 13/12/2010 guwa masok praktikal..
pastu sampai 29/6/2011 kot..tak sure la..tapi area tu la....

then 4/7/2011 guwa masok belajar menjahit kat giat mara until now....
maybe badan pon still terkejut...
so guwa berada dalam situasi yang penat gilerrrrr......

kalau penat tapi ada income sedap jugak...
sob3....

jeles jugak sebab tengok ada orang yang dapat berehat kat rumah lagi..
tapi takpe la,,dorang berduit...guwa berkayap...
huuuuu....

guwa tetap tabah kan hati...
takpe2..susah2 dahulu...
senang kemudian...
mudah-mudahan dimurah kan rezeki...

setiap yang berlaku ada hikmah nya...
Tuhan dah menentukan hidup kita ni...
chaiyok!!!!


*google

netbuk::menenangkan hati sendiri sebenar nya....

::Mak dah pandai melukis nok! -Lakaran Fesyen::

salam...
dah lama kot guwa tak ber entry ni haaa..
agak bz..bulan October memang bz gila-gila...
badan penat sangat laaa...

so,,ade sesiapa ingat lagi tak entry ni?? klik..
masa tu guwa cerita sal lukisan hodoh guwa tu kan??
dan tak sangka uollsss...
guwa dah pandai lukis kot!
thanks bebanyak kat cikgu sebab mengajar guwa teknik2 nya...

ni lah hasil nye...
hasil sekarang...
berbeza dengan yang dulu kan??


1st step....


2nd step..


3rd step...


finally!!!

berbeza gila kan dengan yang lame...



sekian...