Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

::interview never die::

tajuk entry bajet je kan..
sok guwa ada interview..Tan Chong Motor... as a finance supervisor..
tetibe guwa cuak.. sebab private company confirm kena speaking nya... bi guwa lemah betul la.. =========
memang selalu orang cakap...
goreng je pon.. masalah nak goreng pon guwa tak taw.. kalau makaroni goreng guwa taw la nak buat...
pas ni nak kapel dengan mat salleh la...
baru la fluent guwa speaking kan..
setakat belacan budu ni guwa tak maen la..
guwa mkn spageti,cheese je..
doakan guwa ye kawan2...
mane la taw kot2 guwa boleh tukar motor guwa neh...
hahaha..banyak jasa motor ni weh... walaupun kapcai je,,tapi tiap kali guwa naek motor ni mesti ramai nak ngorat guwa..
sabar ye...sila beratur amek no giliran....
ehh,,tetibe L pulak kan..
ahh...yang penting guwa ada lesen moto..

netbuk::sebenar nya serik nak interview area KL ni...guwa nak tunggu intervew dari New York jeeeeewwwwrrr...eeeeyyyuuuuwww...

::tetibe guwa sentap nokk::

sentap menyentap memang dah biasa dah dalam diri ni..umpama mak jemah menyental lantai menggunakan berus jamban.. sentap kan,,padahal da sangkut dah mop lantai kat tepi jamban tu haa..
guwa sentap sebab tetibe tunang guwa komen pasal perbelanjaan guwa.. okeh..guwa taw guwa boros..
at least guwa ade jugak saving kan...
*banyak kan saving guwa??
ermmm.... takde la 100% duit gaji guwa boros..
sob3.. T_T
sentap ati mak nook..
*tangan kanan kat dada,tangan kiri kat montot...*
lepas ni guwa banje rm1 je sehari.. puas hati kan.. nanti guwa ramping macam neelofa jangan nak jeles...
netbuk::nak berkhawin di usia muda perlu kan pengorbanan yang sangat2 banyak!

::kematangan itu perlu::

susah juga mahu kan kematangan ni..ketika dulu,,mengata orang..bergaduh..
rasa bodoh nye diri ini..
maaf kan daku wahai kawan2....
kini,,pabila diri makin menginjak ke alam dewasa,, bak kata orang...diri ni hampir ke dunia perkahwinan.. sila lah matang...
nanti akan jadi isteri kepada sang suami... jadi ibu kepada anak-anak ku dan sang suami... kalau tak matang,,bagaimana mahu menjadi yang terbaek untuk keluarga..
ingin menjadi seorang yang profesional.. yang tidak mencampur aduk kan kerjaya dengan peribadi.. ingin berbakti pada ibu bapa... ingin bekerja dengan niat kerana Allah Taala...

mudah-mudahan dimurahkan rezeki.. amin.. semoga segala yang ku lakukan diberkati Tuhan...

::kisah kami telah melalui fasa kedua::

kami lah...
siapa lagi...
walaupun duit tidak mencukupi,,tapi kami gagah kan jua..
untuk BERTUNANG...

rezeki tu hak Tuhan..
Dia yg bagi pada hamba2 nya...
kita cume berusaha+berdoa+tawakal..

yang penting cincin nye disarung...
ikatan dikat dengan lebih kukuh...
wat kenduri simple je...

ini cerita hampir 2 bulan yang lepas...
rombongan dari Terengganu datang...
owh..berdebar2 rasa nya hati guwa...
tetibe hari kejadian guwa rasa howtt gilerrrww...
hukhuk...


rombongan sebelah lelaki...
yg bermisai tu bakal bapak mertua guwa...


sebelum cincin disarung...


guwa bersama hantaran...


selesai sudah sarung cincin..
tyme ni memang guna kamera hp je..
tu pon seb bek ade gak yg sudi nak tangkap kan..

pengajaran di sini..
beli la kamer dslr sndiri..
tak pyah dok harap orang laen even adek badek sendiri...
hahahahaha...

tak la,,sebenar nye da book kameraman dah..
tapi dorang dah ade deal ngn org laen..
guwa yg terlambat...
so,,nanti kawen book awl2...

and now tengah saving duit sama2..
cukup duit kawen...
takde nak wat besar2 sgt …

::lelaki itu bukan bapok::

lelaki...
mengapa kau bukan bapok??
sebab kau bukan dilahir kan begitu..
alhamdulillah...kau patut bersyukur..


*hiasan semata-mata

tapi mengapa mulut kau macam longkang sangat??
aku pon pelik...
sebab kau lelaki sejati..
tapi perangai kau,,mulut kau..
azab nye...

owh..tak baek mengata orang...
aku doa kan yang terbaik untuk kau...
kau jangan lah nak kepochi sana,,kepochi sini...
bapok pon tak macam tu...

kesian dekat kau,,kau,,dan kau orang yang berkenaan...
ni lah first time aku jumpa orang-orangan yang sebegini...
mungkin kah kau baru kenal dunia...

owh,,,tidak...
sebab kau dah remaja,,dan jugak hampir dewasa...
tapi kau punye perangai macam budak..
eh,,tak..tak...sebab budak masih suci dari dosa dan noda..

tapi kau,,aku pon tak taw nak letak kan kau di bahagian mana..
mungkin dari planet Pluto..kesian....

SELAMAT MAJU JAYA...
lelaki...tolong lah gentle...
gentle di sini bukan bermaksud nak kau bukak seluar kau..
dan jugak bukan untuk bergadoh...sebab sekarang ni bukan zaman bergadoh bodoh...
hahaha....