Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

::Pic Monkey la pulak::

nak edit gambar??jom!
sebelum ni femes edit guna Picnik... tapi Picnik dah dihapus kan kot... so yang ni aku baru je jumpe... so batak la siket... haha...
kamu semua boleh pegi dekat PicMonkey... not bad la...untuk suka2 je... kalau fotografer,,memang kena guna Adobe Photoshop la.. lagi nice...
so jom layan Pic Monkey!!
klik je kat gambar tu...
netbuk:: nak edit gambar monkey jd putera idaman pon bolllleeeehhhhh.....

::hanya kebahagian saja yang dipinta::

salam...rasa nya benda ni macam ade yang dah dibincangkan....
selalu jugak sembang2 dengan kawan aku... yana nama nya.... dia selalu cakap... selalu kita ni nak kawen mesti kita fikir bahagia je kan? penah tak terfikir ape dugaan yang mendatang nanti??

yup! setuju sangat2... selalu nye bila kita nak kawen mesti terfikir kan kebahagian je.. suami kerja bagus,,dapat anak-anak yang comel dan sehat2..... kita sentiasa berdoa dekat Tuhan.. supaya memberi kan kita kebahagian...
tapi camne tetibe kite ditimpa kesusahan?? dapat anak sakit ke,,suami/isteri buat perangai ke... camne hubungan kita dengan mentua? dapat mentua yang garang ke? yang tak suka kita ke??
tapi kalau perangai sendiri cam haram jadah tak ley nak cakap ape jugak la kan.. hahahaha... tapi ni realiti... aku selalu cakap dekat tunang aku.. takut nanti dapat mak mertua jahat.. hahaha..

tapi dia cakap... zaman sekarang ni dah terbalik.. menantu yang banyak kejam berbanding mentua... huhu..wallahualam..
yang penting diri sendiri.. jaga hubungan kita dengan…

::7 months to go::

lagi 7 bulan...i.Allah... pejam celik pejam celik.. akan sampai jugak masa tu...
semoga dipermudah kan Tuhan.. amin.... dengan berkat Rasulullah saw,,tolong lah berkati kami berdua..
perkara yang dah dibuat...
1. dewan - deposit 2. WP - deposit...

tu je sekarang yang baru setel kan....
motif gambar?? tak tahu..saje mnggedix..haha..
netbuk:: selalu korang setel kan hal dengan tok kadi sebelum bila eh???

::photobooth DIY::

photobooth semakin fames ames la sekarang ni...macam2 jenis,macam2 cara... macam2 gaya,macam2 pon ada...
buat masa sekarang ni la pilihan saya... rasa nya i.Allah boleh DIY... kena mintak jasa baik abang ipaq saya la.. dia pandai menukang2 neh...
semua gambar dari google...
lupa amek kat mane..if ade sesiapa yang rasa ni gambar dia..
nak soh saya remove kan..boleh gitaw...
1.
2.
3.
4.
5.
6.
cantek kan... tu la..hope jadi kenyataan la.. faham2 lah..dah nak hari kejadian banyak benda nak fikir... yang remeh temeh ni lupa terus... walaupun remeh temeh benda ni..tapi kalau ada mesti cantik...
netbuk:: sesiapa yang dah berpengalaman..nak mintak pendapat la...sharing is caring kan...

"Tetibe Nak Tukar Status Blog kepada Bride To Be le pule"

salam..
tajuk entry tak boleh blah kan...

semenjak lapan menjak ni.. selalu la jugak saya menggoogle pasal DIY ni.. so terjumpa la banyak blog khas untuk Bride To Be... ada gaya Mrs To Be tak??
dah lame sangat tak ber blog... so ketinggalan jaman le pule.. Mum To Be pon ade jugak..
so camne ye nak mengiktiraf nye eh??
anyone can answer my questions???
netbuk::penin gak pk sal banje kawen ni..huhu..