Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2012

::Maybelline Clear Smooth BB White review::

assalamualaikum.....

semenjak lapan menjak tarikh kawen semakin hampir ni... semakin rajin la menjaga wajah....bajet nak paling hot tyme majlis tersebut... tetamu sila datang berkain batik dan berkain pelikat sahaja ye... sebarang masalah sila dail nombor masyi fm...haaha...
padahal berat badan tak jage weh...
ate nanti pakai baju kawen udah macam balut nangka... awok udah kecewa bebenor dengan berat badan ni haaaa....
rase nak plastik surgeri je....sedut lemak kasi ramping macam mak jenab ratu kebaya kampung pisang setandan...haaaa...gituwww kata kooooo....
ok2..berbalik dengan tajuk post kite hari ni.... sebenar nye tertarik nak guna BB Cream ni daripada Puan Rina... tapi Puan Rina menggunakan Silky Girl...
tyme esaited nak beli tuh...silky girl pulak habis... nampak sangat laku macam cekodok durian... so,,saya pon saje la nak try guna Maybelline....
so far so good...sedap sangat pakai...
produk yang lame telah saya ketepikan...
yang saya guna ni 8-1 High Protection BB..

*Ultra high…

::Yusof Taiyoob Arabian Delight Chocolate kegemaran saya buat masa kini!::

assalamualaikum....


tajuk post panjang berjela kata ko....
biasa lah...nanti senang lah sesiapa yang nak search jumpe belog ni...hahah...
selalu nye bile nak masuk bulan Ramadhan ade lah dengar berbisik2... Yusof Taiyooobbbbbbb.... sampai cair tahi telinga aku.....
actually before Ramadhan dah dengar2 kakak ofis cakap-cakap pasal kurma chocolate ni... tapi aku tak penah jumpe pon... sebab tak berapa sangat makan kurma ni...
pastu dah beberapa hari puasa baru jumpe kurma yang digembar gemburkan ni... semangat berkobar2 lah nak beli... bajet duit dalam poket berkepuk-kepuk.. padahal buat muka seposen mintak mak belanja... dengan alasan akan jadi driver mak until aku kahwin...hahaha... driver free gituwww.....
so ni lah dia........ tadaaaa!! *nampak kan kotak dah kosong...tak sampai 24 jam dah habes....
makan non stop..
nasi,ikan patin masak tempoyak,sambal udang petai semua tolak tepi... semata-mata sebab addict makan kurma chocolate ni.... seeeeeeddddddddddaaaaaaaaaaaaaaaaappppp sangat.... seriously....*…

::jangan nak emosional sangat::

assalamualaikum....

cik masyitah...

tolong kawal sikit emosi tu.... lately ni jadi gila sekejap... sempena Ramadhan yang mulia ni sangat2 lah berharap semakin tenang... alhamdulillah....
yang penting perbanyakkan amalan-amalan mulia.. solat,bersedekah,terawih.... bulan laen pon buat jugak... tapi bulan Ramadhan ni Tuhan bagi keistimewaan banyak sangat dekat hamba2 Nya... dan juga makan lah banyak2 Yusof Taiyooooooobbbbbb... *sambil berbisik sampai tersembuq2 ayaq liuq...
jangan lepaskan peluang....ingat tu cik Masyitah... *lagi 4 bulan je boleh guna pangkal cik kate koooo... lepas ni Puan le pule.....
*tyme grand dinner dulu.. aku rase cam nak patah balik je mase....sebab huduh gile je aku rase... cacat la senang cakap...

*terkenang jugak zaman dulu kala....nak je masuk dalam mesin masa doraemon then normal kan keadaan semula...mungkin join club masjid....tenang jiwa....


p/s:: bos..bagi lah saya bonus jugak...tak banyak..minimum RM500 je...bak kate bang najib gituwww......