Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

::Melty Hershey - Ini Kisah Makanan yang Mencairkan Hati Anda::

Assalamualaikum... hari ni aku nak cerita kegilaan makanan musim sekarang... MELTY HERSHEY...sedap gilos hokey! sebenar nya dah lama dah jadi musim nye... macam musim pavlova,durian creepe... pavlova aku ade buat,durian creepe je tak.. sebab nye macam tak kena selera.. lebih suke kuah doyan makan dengan roti... lagi sedap kate nye!
nak aku bagi resepi ke eh? resepi yang aku buat ni aku refer resepi from Jintan Manis..

MELTY HERSHEY

Lapisan 1 Pilihan lapisan (Biskut Marie, Biskut Oreo, Kek Span) 1) Cairkan butter 2) Gaul dengan biskut yang ditumbuk/dikisar 3) Mampatkan dalam gelas/bekas
*aku buat guna Oreo...

Lapisan 2 Cream Cheese Gula halus/susu pekat *aku guna susu pekat manis Whipping Cream Non Dairy

1) Putar cream cheese dgn gula hingga kembang 2) Di bekas berlainan putar whipping cream hingga kembang 3) Campurkan kedua2nya dengan kaedah kaup balik atau putar perlahan -bahagi dua bekas untuk lapisan kedua dan lapisan keempat. *resepi sebenar untuk lapisan kedua ade blueberry filling..tapi aku tak guna blu…

::Keychain dari Kain Felt::

Assalamualaikum readers... kawan-kawan,sahabat-sahabat,makcik-makcik,pakcik-pakcik..tak lupa juga nenek dan atok...
Hari ni terasa nak update berkenaan dengan homemade keychain yang dibuat dari kain felt...sebelum ni ada juga saya story dekat sini..klik dah bertahun dah buat ni sebenarnya... tapi disebabkan kakak ofis tengah berminat dengan kain felt ni... so iols rasa nak tunjuk la sedikit sebanyak hasil seni tangan iols yang tak berapa nak seni sangat ni haaaaa...kate ko!
semuanya dah habis dirembat... takde sape pon nak beli.. bagi free memang berebut la! huhuhuhu....
cuma satu je pesanan iols dekat uols.. nak buat hasil kraftangan,diy ni... memang kena RAJIN! huhuhuh..sebab nye aku rajin 8 saat je.. lepas tu muak..heheheh.. takde ciri-ciri bisneswoman kan...hehehehhe.. jangan tiru macam saya hokey!
 ni bentuk donut... sedap dimakan.. kalau berani nak makan la.....  ini bukan strawbery Cameron Highland ye... comel tak awak??   ini cendawan sebenar nya..identiti sukar dikenal pasti..heheh..  "kau kun…

::Parlimen di bubar 2013::

Assalamualaikum readers....
saat-saat yang ditunggu-tunggu...
Parlimen dibubar oleh Dato' Seri Najib pagi tadi...
Jom kite mengundi!
sumber
Semoga Allah swt, Rasulullah SAW selamat kan Malaysia tanah airku...
Amin...