Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014

:: Cheque Nuffnang dah sampai !! ::

hai.. selamat tengah hari.. heheheh...
semangat sangat nak update blog hari ni... kerja banyak je..tapi curik-curik masa sikit untuk update... alhamdulillah.. blog ni dah nak berusia 4 tahun dah.. dan yang paling penting... ni 1st tyme dapat cheque Nuffnang.. berjumlah Rm57.03... terharu sangat taw... untuk blogger marhaen seperti aku ni.. tu jumlah yang boleh dibangga kan lah..hahaha!
disebabkan dah jarang update... so dah tak dapat dah CPUV.... ataupun dulu dikenali Buffered Earning. sob3... sedih sangat... so lepas ni memang kena rajin update lah.. dan post yang di update tu yang selalu di search oleh pengguna internet... 
dulu memang rajin update pasal wedding,,DIY,, makanan,, resepi,, produk kecantikan... sekarang ni je dah lemau... ape pon dah tak buat.. maybe penat kot.. dah rase jadi macam hamba kerja pulak.. balik kerja,,masak,,makan,,tido... dan berulang-ulang lah... sampai dapat gaji.. baru la happy sikit.. huhuhuhu...
so ni lah cheque nye..ntah bila nak bank in... nak gi bank p…

:: Barang-Barang Baby - 32 Minggu ::

assalamualaikum...alhamdulillah..dah masuk 32 minggu hari ni... i.Allah lagi 8 minggu je...tapi orang cakap selalu nya kalau anak sulung ni 2 minggu awal... semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah swt... amin Ya Rabb...

sebenarnya saja nak show off barang-barang baby yang dah dibeli... hahah..padahal barang-barang keperluan untuk ke hospital tak beli lagi ni haaaa... takut nya.. kena tunggu suami gaji 24hb ni.. baru nak siap2 keperluan ke hospital.. kite tatot sangat taw...ggggrrr...

owh...aku amik keputusan nak bersalin dekat hospital kerajaang je... sebab nya risau sangat dengan kemungkinan-kemungkinan yang akan berlaku... taknak lah susahkan suami.. lagi-lagi bab kewangan ni... memang sekarang pon cukup-cukup je... nak beli barang baby pon kena control.. suami pon tengah sambung belajar sekarang ni..banyak pakai duit.. so kita sebagai isteri kena lah sama-sama memahami.. exspecially bab kewangan ni... fuuuhhh..






semangat kan.. sebab dah beli stroller dengan car seat... baby tak keluar…