Monday, August 11, 2014

:: Hari Pertama Hantar Ghazi ke Pengasuh::

Assalamualaikum... hari ni dah masuk hari ke 4 bekerja.. sebelum bersalin dah booking pengasuh..dia cakap dia jaga 4 orang..bila lepas bersalin..kita confirm nak hantar kat dia... dia cakap dia jaga 7 orang termasuk anak aku... seram betul aku dengar... gelabah la cari pengasuh lain... sementara tu kakak ipar jaga... tak tahu lah kenapa sedih lah rasa hati ni nak hantar anak bagi orang lain jaga..

ye la,,selama 60++ hari anak dengan kita...susu pon fully direct feeding dengan kita.. tiba-tiba kena hantar dekat pengasuh.. sedih sangat... sebelum ni memang aku menangis je la... makan pon tak lalu.. sampai kena marah dengan hilmi sebab badan masuk angin..

alhamdulillah dah dapat pengasuh.. dia jaga anak aku sorang je.. sekarang ni hanya tawakkal sahaja.. risau tu memang la kan.. tapi nak taknak kena redha...
semoga Ghazi dipelihara oleh Allah swt...


kesayangan mak abah...
ya Allah..izinkan Ghazi membesar dengan sihat...
fasihkan lah lidah nya dalam membaca Al-Quran..
jadikan dia anak yang soleh beriman bertaqwa..
Takutkan Allah Cintakan Rasul..
perelokkan akhlak nya seperti akhlak Rasulullah..
peliharakan lah dia.. amin..

Entry Yang Menarik Hati Anda::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...