Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2017

DIY SARUNG KUSYEN SOFA | CARA JAHIT SARUNG KUSYEN SOFA - PART 1

Kusyen ni dibeli 2nd hand dari hotel tempat aku kerja.  Harga hanyalah RM50 sahaja... dah lebih 10 tahun dah..  ni kalau korang google sofa sejenis ni... armchair ikea,mak ai harga dia... RM600!
So ni je aku mampu buat,kain yang bermodalkan RM150. 10 meter aku beli,kain kanvas. boleh buat 2 kerusi.. so nak siap akan mengikut mood kerajinan aku..hehehe


ni video tutorial aku ada buat... aku upload dekat youtube channel aku.  PENYISIR RAMBUT


selamat menonton!

CARA JAHIT LANGSIR | LANGSIR HARI RAYA 2017

Raya hari tu,alhamdulillah aku direzekikan oleh Allah swt untuk berbakti dengan mak aku.
Aku jahit langsir satu rumah mak aku. alaaahh..jahit lurus je..hehhe
jadilahkan dari tak buat langsung..

ini ade video jahit,aku upload dekat youtube channel aku Penyisir Rambut



there you go,please check it out..


fuhhhh..menitik-nitik peluh ku menjahit nye..
khas untuk mak tersayang...
btw,,cat ruang tamu pon aku dengan suami aku yang cat kan.
Alhamdulillah