Skip to main content

.::Peace::.

salam 1 Malaysia...
peace...
entry ini tade tajok sebenar nye...
tapi saya mahu juga wat entry ni...
desperate kan saya...
tapi sukati kamo la nak cakap pape pon...
huuu...

tadi pegi kenduri kahwen adek abg ipar saya...
kira nye adek ipar kakak saya la...
haa...
faham ke??saya pon tak bape nak fhm...
ngeee...


aik??
cmne lak boleh muncul mempelam ni haaa...
haaa...mempelam ni tade kat kenduri kawen tu taw...
tapi ade depan umah...
perghh!!
gile sedap makan dengan Rojak Mak Bee...
mabels,tripeles lah!


sebelum bertolak saya bmesra dgn ank buah saya....
sangat2 mesra kan....
:) ~~boleh kawen da la neh...


ni kat umah pengantin...
owh...dlm entry neh takde gamba pengantin...
punye la pelahap kami neh...
tak smpat tgkp gamba pgntin..
huh..
kebetulan kami nga makan,pengantin pon nga makan jgk....
pengantin takde pelamin...
cuma makan beradap je...


bersama adek beradek,ipar duai...
mak ayah saye takde...
dorang da gerak balik awal...
nak dating la tuh...
malas nak kaco...
kami pegi naek van...


kami singgah solat Zohor kat Masjid UTP Toronto...
hahaha...
yg ade kontoversi tuh....
kat Tronoh sebenaq nye...
ceh...
memain tol la budak2 U skunk ni kan.....


haaa...
ni sesi bagi ikan makan pulak...
ade ikan kat kolam tepi masjid tuh.,...
pe lagi...
kami pon berkelakuan seperti tak tentu arah....
menggelabah nak bagi ikan makan...
macam tak penah bagi ikan makan kan...
hahaha...
sebenar nye nak je sauk ikan tuh...
wat ikan panggang...
sodap!!


peace!!
ni saya....
heee....

p/s :: entry ni terlalu sopan bagi saya...heee... :)
and i luv my family...wlpon banyak ujian dari Tuhan...tapi ini tanda nya Tuhan sayang kami...amin....semoga kami sekeluarga dapat mghadapi semua ujian yang ade dan yang mendatang....

Comments

Budak Setan ! said…
3 tahun gua duduk sana xpenah pulak kasi makan ikan dkt kolam masjid...
sombong jugak ikan2 sana rupanya...
penyisir rambut said…
hahaha...
tak sombong la....
ikan tu sentiasa kelaparan.....
eila said…
salam...nampak juicy buah tu...!
Elin said…
hai...emmm sedapnyer tgk mempelam tu..betul3..lagi2 cicah ngak kuah rojak mak bee..hehehe..

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…