Thursday, June 28, 2012

::Interview Skim Latihan 1 Malaysia Tabung Haji di Kota Raya Kuala Lumpur bukan di New York dowh::

salam sejahtera dan salam 1 malaysia...
memandangkan ramai nya graduan menganggur..
kerana majikan terlalu memilih pekerja...
diulang lagi sekali,,majikan yang memilih pekerja...
bukan seperti yang digembar-gemburkan di dalam media...graduan yang memilih pekerjaan...itu adalah lahanat...hahaha...
sebab2 nya...saya,,rakan-rakan dan saudara taulan sekalian banyak kali mengalami situasi majikan memilih pekerja...

oleh demikian maka wujud lah SL1M ni...untuk mengatasi pengangguran...
sebenar nya cuba nasib je beb...lagipun kalau dapat pon tak taw la nak pergi ke tak..
sebab training setahun,,elaun sebanyak rm1000 diberi...hidup di kota raya kuala lumpur...
ala,,,padehal je beb..bukan new york pon...
kalau new york 1000 dolar pon tak cukup..sila convert kan sendiri dengan mata wang malaysia...

so saya dan rakan bergerak la ke KL,,ala2 dalam drama melayu..pakai baju kurung,,kasut sekolah adek yang dah koyak rabak,,buat muka nerd,,muka memang kampung gila...cam sakplai dah aku tengok kat drama tuh...realiti sebenar kitaorang pakai bikini dowh!! hahahah...
dasyat kat...ala,,dah 89 tahun dah hidup kat new york...hahah...
alkisah nye...
interview tu ade beberapa bahagian...
sampai kol 10am...habis kol 5...
korang bayang kan lah...
memang dah bau bangla dah...nyaris aku tak beli tiket flight balik bangladesh dah tyme tu...
sebab tetibe keliru dengan status kewarganegaraan...

ni muke di pagi hari...masih segar...bugar...jambolin..
dengan menggunakan BB cream Maybeline...
nanti mak jelatah wat review ok!

mula2 amek no giliran...dah macam spital dah...
pastu ujian bahasa inggeris...
15 soalan je..tapi cam agak susah gak la...sebab aku kat new york dulu bahasa urdu je...tu pasal tak fasih english...owh my english!
then oh my tajwid le pula...
terketaq2 rasa nya...macam ujian nak kawen pulak...
pastu baru la grouping..perbincangan bahasa melayu dan bahasa inggeris...

lunch makan subway le pule...
gila batak...sebab selalu makang ikang panggang cicah belacang...
ingat kat new york tak dew kewww???aaaauuuuwwww...

ni pengakhiran nye...siapa mau tolong basuh kasut aku yang berlumpur ni??
hahaha...

sekian....ok tata titu tottot....

Thursday, June 14, 2012

::Jenis-jenisan kad kahwin pula::

ini perihal kad kahwin pulak...
sebenar nye memang nak sangat buat diy..
motif nye nak berjimat cermat..
tapi bila tengok kad kahwin orang laen macam cantek je,,,so nafsu membuak-buak nak tempah kad....nafsu syaitaoonn yang direjam ni haaa..
bajet nak kad glamer-glamer akhir nye jadi buangan di tepian pantai..
umpama melukut di tepi gantang..haha...pe motif tak taw...

aku memang suka kumpul kad kahwin...
tapi semenjak lapan belas menjak ni tak rajin..
gila malas...apa pon tak boleh buat...
tau nak online je..memang yahudi betol la stremix neh..
huuuuu..tu la..suka sangat salah kan benda laen..tak tengok salah diri sendiri..
umpama anzalna menyalahkan zubir kerana menyiarkan fitnah terhadap neelofa tu...*tetibe...haha...

ni ade diy yang pertama...
dari akak yang kerja kat LHDN dulu...
aku cam nak wat..tapi sekarang ni nak lakar map dekat komputer pon tergagap-gagap...
umpama apek yang sudah kehilangan kudrat untuk bermaen boling...

1. kad diy kak su


simple je kan..

2. kad kahwin pengantin yang tak dikenali...


belek punya belek baru perasan kad ni diy...
cantik jugak...

3. kad ni bukan diy..tapi gojes gila...hakhakhak...

eh...siti & hilmi??hahah..verangan ye...

kau hado??non hado kan??
hahaha...tetibe tiru ayat cik epal..
nak tumpang populariti le tuwww....

netbuk::sape cakap takde orang nak simpan kad korang??kalau cantik mesti ade yang simpan punye...ataupun yang suka buat koleksi pon ade jugak..menggantikan koleksi setem memandangkan setem dah mahal sekarang ni..haha..

Monday, June 11, 2012

::DIY pelamin mini nikah::

salam semua..dah lame tak update blog..tak rajin sangat...
hari kazen nikah 1/6/2012...so aku dengan gembira nya offer la nak buat kan pelamin mini..
berkobar2 punye pasal..asyik google diy je...tapi tak buat2 lagi...

DIY tu aka Do It Yourself..
ataupun dengan lebih manis nye..hang buat sendiri menggunakan jari jemari yang mulus tuh..
kos nye tambah tolak dalam RM200++...
yang penting tak sampai RM300 la...

so ni la gambar2 nya...daripada proses pembikinan..
sampai lah hari kejadian...
mase mule2 tu rase tak cantik pon..
tapi tyme kejadian ramai jugak lah yang memuji..
malu taw i..i taw i memang berbakat...herrrkkk...

sebenar nye bukan aku sorang je yang wat...
kazen2 pon ada menolong termasuk puan pengantin..hehe..
thanks uollss sebab membantu merealisasikan pelamin ni...



bantal bulat tu pinjam dekat butik..lagi cantek..nmpak suweett je..

gambar pengantin jangan lupa pulak...
selamat pengantin baru..semoga bahgia dunia akhirat..amin..
macam tak percaya je aku buat kan...
ni semua google je..pastu beli la barang dekat sekitar ipoh ni haaa...
ingat ipoh ni miskin sangat ke takde benda2 ni..hahahaha...
ipoh yang menyamankan..walaupun kampung sikit berbanding Perth...hukkk...

netbuk::aku kawen nanti sape pulak nak offer wat kan pelamin aku eh??huuuu...

Entry Yang Menarik Hati Anda::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...