Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

::Interview Skim Latihan 1 Malaysia Tabung Haji di Kota Raya Kuala Lumpur bukan di New York dowh::

salam sejahtera dan salam 1 malaysia...
memandangkan ramai nya graduan menganggur.. kerana majikan terlalu memilih pekerja... diulang lagi sekali,,majikan yang memilih pekerja... bukan seperti yang digembar-gemburkan di dalam media...graduan yang memilih pekerjaan...itu adalah lahanat...hahaha... sebab2 nya...saya,,rakan-rakan dan saudara taulan sekalian banyak kali mengalami situasi majikan memilih pekerja...
oleh demikian maka wujud lah SL1M ni...untuk mengatasi pengangguran... sebenar nya cuba nasib je beb...lagipun kalau dapat pon tak taw la nak pergi ke tak..
sebab training setahun,,elaun sebanyak rm1000 diberi...hidup di kota raya kuala lumpur... ala,,,padehal je beb..bukan new york pon... kalau new york 1000 dolar pon tak cukup..sila convert kan sendiri dengan mata wang malaysia...
so saya dan rakan bergerak la ke KL,,ala2 dalam drama melayu..pakai baju kurung,,kasut sekolah adek yang dah koyak rabak,,buat muka nerd,,muka memang kampung gila...cam sakplai dah aku tengok kat drama tuh...r…

::Jenis-jenisan kad kahwin pula::

ini perihal kad kahwin pulak...
sebenar nye memang nak sangat buat diy.. motif nye nak berjimat cermat.. tapi bila tengok kad kahwin orang laen macam cantek je,,,so nafsu membuak-buak nak tempah kad....nafsu syaitaoonn yang direjam ni haaa.. bajet nak kad glamer-glamer akhir nye jadi buangan di tepian pantai.. umpama melukut di tepi gantang..haha...pe motif tak taw...
aku memang suka kumpul kad kahwin... tapi semenjak lapan belas menjak ni tak rajin.. gila malas...apa pon tak boleh buat... tau nak online je..memang yahudi betol la stremix neh.. huuuuu..tu la..suka sangat salah kan benda laen..tak tengok salah diri sendiri.. umpama anzalna menyalahkan zubir kerana menyiarkan fitnah terhadap neelofa tu...*tetibe...haha...
ni ade diy yang pertama... dari akak yang kerja kat LHDN dulu... aku cam nak wat..tapi sekarang ni nak lakar map dekat komputer pon tergagap-gagap... umpama apek yang sudah kehilangan kudrat untuk bermaen boling...
1. kad diy kak su

simple je kan..
2. kad kahwin pengan…

::DIY pelamin mini nikah::

salam semua..dah lame tak update blog..tak rajin sangat...
hari kazen nikah 1/6/2012...so aku dengan gembira nya offer la nak buat kan pelamin mini.. berkobar2 punye pasal..asyik google diy je...tapi tak buat2 lagi...
DIY tu aka Do It Yourself..
ataupun dengan lebih manis nye..hang buat sendiri menggunakan jari jemari yang mulus tuh.. kos nye tambah tolak dalam RM200++... yang penting tak sampai RM300 la...
so ni la gambar2 nya...daripada proses pembikinan.. sampai lah hari kejadian... mase mule2 tu rase tak cantik pon.. tapi tyme kejadian ramai jugak lah yang memuji.. malu taw i..i taw i memang berbakat...herrrkkk...
sebenar nye bukan aku sorang je yang wat... kazen2 pon ada menolong termasuk puan pengantin..hehe.. thanks uollss sebab membantu merealisasikan pelamin ni...


bantal bulat tu pinjam dekat butik..lagi cantek..nmpak suweett je..
gambar pengantin jangan lupa pulak...
selamat pengantin baru..semoga bahgia dunia akhirat..amin.. macam tak percaya je aku buat kan... ni semua goog…