Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

::Pavlova oh Pavlova::

assalamualaikum...
dah nak raya dah weh kome....!! semoga kita berpeluang jumpe ramadhan tahun hadapan...
oh ye,,, ini kisah pavlova minggu lepas... i buat uollss...mnggunakan jari jemari i yang lemah lembut gemalai gituwww.... hahaaha...
1st tyme dengar kakak ofis yang buat... boleh tahan jugak la...
tu yang esaited nak try... kebetulan mak cik rubi (mak guwa ok) ajak aku pegi Wah Seng.... terus lah membeli belah bahan2 nya...
resepi nye google je... sambil2 buat kol kakak ofis.... tanye cara2 pembuatan nye dengan lebih mantop....
esaited punye pasal.. tyme memesinkan bahan2 nya tak sempat snap gambar... ni pon jadi lah..dah siap masak...
ni 2nd tyme buat...malas nak lapik kertas.... disebabkan bahan-bahan still ade lebih... dan jugak permintaan yang tinggi dr customer(adek2 aku je pong)... hahah....
kemudian spray je dengan whipping cream... jangan buang tebiat spray febbreze... cepat lah anda kojol nanti sebelum raya...
dan potong lah buah-buahan yang masam-masam manis bak filem P …