Skip to main content

::Interview Skim Latihan 1 Malaysia Tabung Haji di Kota Raya Kuala Lumpur bukan di New York dowh::

salam sejahtera dan salam 1 malaysia...
memandangkan ramai nya graduan menganggur..
kerana majikan terlalu memilih pekerja...
diulang lagi sekali,,majikan yang memilih pekerja...
bukan seperti yang digembar-gemburkan di dalam media...graduan yang memilih pekerjaan...itu adalah lahanat...hahaha...
sebab2 nya...saya,,rakan-rakan dan saudara taulan sekalian banyak kali mengalami situasi majikan memilih pekerja...

oleh demikian maka wujud lah SL1M ni...untuk mengatasi pengangguran...
sebenar nya cuba nasib je beb...lagipun kalau dapat pon tak taw la nak pergi ke tak..
sebab training setahun,,elaun sebanyak rm1000 diberi...hidup di kota raya kuala lumpur...
ala,,,padehal je beb..bukan new york pon...
kalau new york 1000 dolar pon tak cukup..sila convert kan sendiri dengan mata wang malaysia...

so saya dan rakan bergerak la ke KL,,ala2 dalam drama melayu..pakai baju kurung,,kasut sekolah adek yang dah koyak rabak,,buat muka nerd,,muka memang kampung gila...cam sakplai dah aku tengok kat drama tuh...realiti sebenar kitaorang pakai bikini dowh!! hahahah...
dasyat kat...ala,,dah 89 tahun dah hidup kat new york...hahah...
alkisah nye...
interview tu ade beberapa bahagian...
sampai kol 10am...habis kol 5...
korang bayang kan lah...
memang dah bau bangla dah...nyaris aku tak beli tiket flight balik bangladesh dah tyme tu...
sebab tetibe keliru dengan status kewarganegaraan...

ni muke di pagi hari...masih segar...bugar...jambolin..
dengan menggunakan BB cream Maybeline...
nanti mak jelatah wat review ok!

mula2 amek no giliran...dah macam spital dah...
pastu ujian bahasa inggeris...
15 soalan je..tapi cam agak susah gak la...sebab aku kat new york dulu bahasa urdu je...tu pasal tak fasih english...owh my english!
then oh my tajwid le pula...
terketaq2 rasa nya...macam ujian nak kawen pulak...
pastu baru la grouping..perbincangan bahasa melayu dan bahasa inggeris...

lunch makan subway le pule...
gila batak...sebab selalu makang ikang panggang cicah belacang...
ingat kat new york tak dew kewww???aaaauuuuwwww...

ni pengakhiran nye...siapa mau tolong basuh kasut aku yang berlumpur ni??
hahaha...

sekian....ok tata titu tottot....

Comments

u.m.i.e said…
gud luck weyh ! :D
ciksusu said…
Gutlak ye ;)

btw, folow n link kamu ;)
Nn said…
lps training dt keje trus ke?
Anonymous said…
tumpang tnya.cik ade apply ke sblum pergi interview ni?ke pergi je?saya tak paham mksd walk in ni.tq
Nurul Syazwani said…
tumpang tnya.. dapat tak sl1m di th.. pegi tak?
Anonymous said…
tumpang tanya, yang grouping tu ditanya soalan bgaimana ya?
Nur said…
slm, tumpang tny.. dlm grouping tu ditnya soalan yg bagaimana ya?
Nur said…
slm, tumpang tny.. dlm grouping tu ditnya soalan yg bagaimana ya?

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~