Skip to main content

::Wedding - Tips untuk Outdoor Photoshoot Pengantin Baru::

Assalamualaikum uols...
sekian lama tak hapdate belog ahkak..sibuk sangat la katakan...
menjalani kehidupan sebagai isteri,surirumah half time,,dan jugak dalam proses berusaha untuk mendapatkan cucu pertama bagi keluarga sebelah en.husband gituww..
cucu sebelah keluarga ahkak dah tak terkira dah..subur sangat..hehehe....

ok,,back to the topic...
nowdays,,kalau kahwen..dah macam wajib pulak buat outdoor photoshoot...
kalau yang taknak buat tu..terpulang la dekat korang...

so ekceli,,just nak bagi tips...PENTING jugak la!!

tips yang paling ahkak nak CAPS LOCK kan,,ialah MASA!!!
faham..???

tolong sangat-sangat....pilih masa yang sesuai...
dah 2-3 kali jadi kat diri ahkak ni...
pengantin dalam pukul 2.30pm,,3.00pm,,3.30pm...
dah takde di sekitar majlis kenduri tersebut...
bila tanya dekat family pengantin.....
mereka cakap,,"oooo..pengantin si dot dot dot tengah pergi shooting drama Teduhan Kasih,,tengah shooting Sebenarnya Saya Isteri Dia,,shooting Sebenarnya Saya Suami Dia...dan jugak shooting Tok Kadi Ternikahkan Saya dengan Bangla Buat Bangunan Pavilion"....
haaaaaaaaaaaaaaa.......outdoor photoshoot la sangat...
padahal saudara mara,,sahabat handai,jiran tetangga datang kenduri nak tengok pengantin...datang dari UK,USA,dari seluruh pelosok dunia...bila datang kenduri..tak dapat tengok pengantin...sentap taw! 

tapi yang pengantin pulak gelojoh nak bergambar dekat tepi bangunan,,dalam longkang,,kat gunung berapi nun...

sabar-sabarlah sayang....kalau majlis dalam kad tulis majlis dari pukul 11.00am until 4.00pm..so discuss dengan photographer...buat outdorr dalam pukul 4.30pm ataupun after waktu kenduri...
saya faham,,ramai pengantin risau hujan...tak dapat golek2 kat atas rumput kat Tasik Asam Gelugor...contohnya....

tapi pengantin still boleh photoshoot dekat tempat yang berteduh...dekat dalam Mid Valley pon boleh,,ataupun photoshoot dalam hujan..apa salah nye..baru real...kaaannnn...

so saksikanlah gambar-gambar sekitar perkahwinan one of my choolmates...
dan jugak outdoor photoshoot jugak..alhamdulillah cuaca sangat baik...








sekian terima kasih...
yang baik,,semuanya dari Tuhan...
yang buruk datang nya dari kekhilafan diri ini...
maafkan saya.. peace yoaw!

Comments

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…