Skip to main content

::Bulan Ramadhan Yang Mulia Ni Marilah Kita Membaiki Diri::

Assalamualaikum...
di bulan Ramadhan ni,,
pada diri kita yang asyik dengki mendengki dengan orang lain..
marilah rehatkan diri daripada perangai-perangai yang keji,...
i.Alah dengan berkat bulan Ramadhan..
Allah swt bukak kan pintu hati kita untuk terus berubah...
takde nak dengki-dengki dengan orang laen dah...

sopan kan ayat aku??
aku rasa macam nak hentak je kat golongan yang dengki mendengki ni....
kau dah kenapa??takde life ke???
bangang....semua benda kau nak dengki...
umur dah lanjut...
tapi perangai macam halal jadah...
kalau si A pakai spenda kaler Merah,,kau pon nak pakai kaler Merah jugak...
kau ni gila kan??

sebenarnya ni situasi ni bukan aku yang kena,,,
tapi kena dekat one of my lovely cousin..
aku dengan cousin ni memang la rapat...
kalau gadoh pon..biasa lah..asam garam perhubungan...
tapi kesian dengan cousin aku ni...
sebab ade sorang makcik aku ni..
jeles sangat dengan cousin aku....
makcik tu ade anak sama baya dengan cousin aku ni...
asyik nak compare2 je kehidupan....
aku doakan supaya cousin aku ni kuat menghadapi makcik aku yang gila ni..
sekian terima kasih....

gambar ni kitorang iftar sama-sama semalam..
dekat hotel dot dot dot kat Ipoh...dekat dengan Ipoh Parade...
aku saran kan korang jangan berbuka dekat sini...
buffet ramadhan paling teruk di dunia!
makanan tak cukup...
tak sedap dan sebagainya...

so sebenarnya...
gambar ni lah yang menyebabkan makcik tu berbulu...
sebab tak ajak anak dia..
hahahahah..
tak hingin haku!
tak malu nak join.,sepak kang baru taw,...

Comments

nohas said…
Garangnya..tapi org mcm ni memang merimaskan..ada je masa nak check on other people..ada je benda nak dijadikan isu..

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…